Kerstpakketten, doe je mee?

De dagen worden korter, het is koud en  we hebben de kerstdagen in zicht… en dus ook de kerstpakketten-actie! We willen het dit jaar op dezelfde manier doen als in voorgaande jaren. We werken met giften vanuit de gemeente en de financiële ondersteuning van de diaconie. Met dit geld worden pakketten gemaakt voor een aantal specifieke personen of gezinnen waarvan het ons bekend is dat die dit extra goed kunnen gebruiken. Die pakketten zullen we vervolgens bezorgen.

Geef namen door!
Voor een kerstpakket komen leden of vrienden van de gemeente in aanmerking (criteria):

  • die door een uitkering/bijstand het financieel krap hebben of
  • die tijdelijk in financieel zwaar weer zitten.

U kunt als gemeentelid mensen voordragen die aan bovenstaande criteria voldoen. Misschien heeft u  iemand in de kring waarvan u vindt dat een kerstpakket op z’n plaats zou zijn. Als u op basis van bovenstaande criteria vindt dat iemand een kerstpakket zou mogen ontvangen, geef dat dan door (even kort motiveren). Dan kan ook dat adres een kerstpakket krijgen. Zo voorkomen we dat we iemand onbedoeld  overslaan.

Stort je gift!
We proberen de kerstpakketten te bekostigen met giften vanuit de gemeente. Er is een rekeningnummer beschikbaar waar de financiële giften voor de kerstpakketten op gestort kunnen worden. Dit rekeningnummer is: NL81 RABO 0347376355 t.a.v. Kerstpakketten actie 2024. Giften kunnen worden overgemaakt t/m 9 december. Vanaf die datum worden de pakketten samengesteld en rond 11 december  bezorgd.
Wij hopen en bidden dat we als gemeente op deze manier mogen omzien naar hen die in deze lastige situatie zitten.

Naast de kerstpakketten-actie krijgen alle 70+ers en langdurig zieken een kerstattentie.

Namens het kerstpakketten-team,
Antoinette ter Braak & Albertine Zwiers